Nálunk az elegáns kert presztízs kérdés

Blog

Miért is ültessünk tűzgyöngyvirágot?

2023.10.17 15:02
Miért is ültessünk tűzgyöngyvirágot?

Miért is ültessünk tűzgyöngyvirágot? Ha olyan növényt keresünk, ami könnyen gondozható, szinte minden évszakban dekoratív és még a pillangók is szeretik, akkor ez a fajta számunkra a legideálisabb. Elegendő ültetéskor néhány szabályt és adottságot figyelembe venni és sok évig gyönyörködhetünk a tűzeső elegáns szépségében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A legjobb időszak a tűzeső ültetéséhez a tavasz vagy az ősz, amikor a talaj nem forró, de nem is fagyos. Biztosítsunk számukra jó vízelvezetésű, szerves anyagokban gazdag talajt. Fontos, hogy ne ültessük a közvetlen napfényre, mert könnyen megéghetnek levelei. Keressünk olyan kertrészt, ahol a déli napfény nem éri a növényt közvetlenül. Ezek a növények nem szeretik a sok vizet, de a talaj legyen mindig kicsit nedves. Ez félárnyékos kertrészekben könnyen megvalósítható. Ha azt szeretnénk, hogy a növényünk ideálisan fejlődjön, ültető gödrébe szórhatunk gazdaboltokban kapható szerves trágyát, de enélkül is szépen fog fejlődni növényünk.



Ha konténerbe szeretnénk telepíteni a növényt, ügyeljünk arra, hogy a cserépen legyen vízelvezető lyuk. Biztosítsunk számára tápanyagban gazdag ültető közeget.
Ezek megléte után távolítsuk el a cserepet a tűzgyöngyvirágunkról, kicsit lazítsuk meg a gyökerekkel átszőtt földlabdáját, majd ültessük el a közegbe. Ezután nincs más teendőnk, mint alaposan meglocsolni a növényt vagy növényeket, akkor is, ha az ültető közeg nedves volt. Az ültetés alkalmával való locsolás a gyökerek közeggel való bemosatását szolgálják.