Nálunk az elegáns kert presztízs kérdés

Blog

Hogyan ültessünk fákat és bokrokat?
27
Okt

A lehulló falevelek jelzik: a fák és a bokrok téli pihenőre készülődnek. Ebben az időszakban egészen a fagyokig különösen jól viszonyulnak a helyváltoztatáshoz. Következésképpen a szeptember végétől november végéig terjedő időszak ugyanolyan kedvező feltételeket kínál az új növények belültetéséhez a kertben, akárcsak tavasszal a márciusi és áprilisi hetek.

Őszi szieszta a teraszon
27
Okt

Pihentető szieszta a teraszon - miért is ne lenne lehetséges októberben!

Egy meleg zöld tea is sokkal jobban esik egy déli fekvésű teraszon elfogyasztva, mint a lakásban. Ideális feltételeket teremtenek a szabadban töltött őszi kikapcsolódáshoz a kőfalak, házfalak, vagy a futónövényekkel borított kerítések és térelválasztó elemek. Ezek ugyanis felfogják a hideg szeleket és védett, meleg zugot biztostanak a pihenéshez.

A kert mint gyógyító élettér
27
Okt



A kert a ház lakóterének kiterjesztése a szabadba, ezért nagyon fontos, hogy a tulajdonos igényeit szolgálja, valamint kellő teret engedjen a pihenésnek. Kertünk kialakításakor figyelembe kell vennünk, meilyen elfoglalt életet élünk, mennyi idő áll majd rendelkezésünkre a kertészkedéshez. Ha kevés, akkor olyan növények kiválasztásához kérjünk szakértői segítséget, melyek nem okoznak gondot nekünk az intenzívebb növekedési időszakokban sem, mint például nyár elején.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hová telepítsünk búvóhelyet a katicabogaraknak?
19
Okt

A rovarok olyan száraz búvóhelyet keresnek fel az ősz folyamán, amelyek napos, meleg, nyugati fekvésű kéregrepedések, kőfalak, szikla repedések, épületek homlokzatának védett részei, ablakpárkányok

 

Milyen virágzó cserjéket ültessünk napos, déli fekvésű kertrészekbe?
18
Okt

A cickafarkok (Achillea) kifejezetten szárazsátűrő növények, ráadásul élénk piros, sárga vagy rózsaszín virágaikkal élénk színfoltot képeznek kertünkben.

A konténerben is csodás tűzgyöngyvirágok
18
Okt

Ha kicsi a kertünk vagy a balkonon szeretnénk a színpompát érvényesíteni, akkor a tűzgyöngyvirágok (Heuchera) cserépben is ideális választások, mert találunk köztük kisebb (törpe), valamint nagyobb fajtákat is.

Miért is ültessünk tűzgyöngyvirágot?
17
Okt

Miért is ültessünk tűzgyöngyvirágot? Ha olyan növényt keresünk, ami könnyen gondozható, szinte minden évszakban dekoratív és még a pillangók is szeretik, akkor ez a fajta számunkra a legideálisabb. Elegendő ültetéskor néhány szabályt és adottságot figyelembe venni és sok évig gyönyörködhetünk a tűzeső elegáns szépségében.

 

 

Hagymások és díszfüvek mesés kombinációja
22
Aug

A díszfüvek fontos szerepet játszanak napjaink kertépítészetében. Legtöbbször kísérőnövényként alkalmazzuk őket, és megjelenésükkel kiemeljk a színes virágok díszpompáját, de soliterként napos ágyások főszereplőiként is megállják a helyüket.

 

 

A konténerkertészkedés szépségei
14
Aug
Enegedjük szabadjára a képzeletünket a konténerkertészkedéssel!
Díszfüvek a pihenősarokban

Egyes magasra növő fűfélékkel, mint a Miscanthusok, pampafüvek (Cortaderia selloana), vagy a nádtippanok (Calamagrostis), elkeríthetünk kertrészeket, így például pihenőkertünket vagy a kerti padot. A robosztus termetű óriások háttérként funkcionálhatnak vagy paravánként állják útját a kíváncsi tekinteteknek.

Dinamikus kertészkedés díszfüvekkel
29
Júl

 

Ha azt kérnék tőlem, beszéljek kedvenc növénycsoportomról, akkor a díszfüveket választanám.
Talajtakaró növények a kőburkolatok között
21
Júl

 

A járdalapok és kőburkolatok közötti vékony réseket sem kell feltétlenül átengednünk a fűnek vagy a gyomoknak, léteznek olyan évelő növények, melyek ezeket a zugokat is előszeretettel belakják és virágzásukkal dekoratív ékei lehetnek a járdalapok réseinek is.