Nálunk az elegáns kert presztízs kérdés

Blog

Őszi szieszta a teraszon

2023.10.27 16:00
Őszi szieszta a teraszon

Pihentető szieszta a teraszon - miért is ne lenne lehetséges októberben!

Egy meleg zöld tea is sokkal jobban esik egy déli fekvésű teraszon elfogyasztva, mint a lakásban. Ideális feltételeket teremtenek a szabadban töltött őszi kikapcsolódáshoz a kőfalak, házfalak, vagy a futónövényekkel borított kerítések és térelválasztó elemek. Ezek ugyanis felfogják a hideg szeleket és védett, meleg zugot biztostanak a pihenéshez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha emellett a pihenőhely még nyitott is déli irányban, akkor az alacsonyan álló őszi nap sugarai odatűzhetnek.

 

Az őszi díszítő kompozíciók gondoskodnak teraszunk vidám hangulatáról. A dézsákban és cserepekben helyet kapnak a ciklámenek, hangák, erikák, színpompás krizantémok. Piros leveleivel színpompás adalék lehet az őszi kompozícióhoz a tűzeső (Heuchera) is vagy a díszkáposzták is.

 

 

Az őszirózsa, a krizantém és a dália vázában is nagyon sokáig friss marad, a virágokat reggel vágjuk le, és csak azokat, amelyek már kinyíltak. A bimbók nem fognak kinyílni a vázában. Melléjük kiegészítőnek kiválóan alkalmasak a díszfüvek, melyek fellazítják a csokrokat, valamint eleganciát kölcsönöznek nekik.

Számomra az ősz a természet második virágzása, azaz most veszi kezdetét a legszebb évszak. A nyugalmat árasztó őszies melankólia alkalmassá teszi a kertet és a teaszt a sokáig tartó családi beszélgetésekre, vagy egy kikapcsoló olvasgatásra egy takaróba burkolózva esetleg egy könnyed esti kerti partihoz.